Як заощадити на авіаквитках та готелях за допомогою VPN

Завдяки численним туристичним вебсайтам забронювати квиток або готель сьогодні дуже легко. І звичайно, коли ми плануємо свою подорож, починаємо з пошуку найдешевшого авіаквитка та вибору готелю. Однак, якщо ви не використовуєте віртуальну приватну мережу (VPN) під час бронювання онлайн, ви не тільки наражаєте себе на небезпеку, але  й також несвідомо підвищуєте ціни. Отже, тарифи на готелі або авіаквитки, які ви бачите в пошуку, можуть відрізнятися залежно від місця вашого знаходження. 

В цій статті ми розкажемо навіщо вам потрібен VPN, як саме використовувати його для того, щоб зекономити на авіаквитках та готелях, та чому вам знадобиться ClearVPN. 

Що таке VPN?

Завдяки «тунелюванню» трафіку між вашим пристроєм та віддаленим сервером, VPN приховує вашу справжню публічну IP-адресу під час перегляду сайтів онлайн. Багато користувачів обирають послугу VPN, щоб зберегти анонімність в Інтернеті та уникнути відстеження, особливо під час використання публічної мережі Wi-Fi, де ваші дані піддаються найбільшому ризику.

VPN забезпечує безпечне зашифроване з’єднання між двома точками. Перед налаштуванням VPN-з’єднання дві кінцеві точки з’єднання створюють спільний ключ шифрування. Цей ключ можна використовувати для шифрування всього трафіку, що проходить через посилання VPN. 

Чи безпечний VPN?

VPN використовує криптографію для забезпечення безпеки та гарантій конфіденційності та зазвичай відповідає трьом критеріям інформаційної безпеки:

  • Конфіденційність: забезпечується шифруванням усіх даних, що надходять у загальнодоступній мережі.
  • Цілісність повідомлень: коди автентифікації повідомлень (MAC) гарантують, що будь-які зміни або помилки в переданих даних можна виявити, наприклад, якщо  повідомлення підроблено.
  • Автентифікація: початкова автентифікація та процес обміну ключами підтверджують ідентичність обох кінцевих точок з’єднання VPN, що запобігає несанкціонованому використанню VPN.

Таким чином, Всі функції мережі VPN забезпечують безпечне та приватне з’єднання. 

Як зекономити на авіаквитках за допомогою VPN?

Як же VPN може допомогти вам заощадити під час бронювання авіаквитків та інших сервісів, необіхдних для подорожей? 

Готелі та платформи, де ви можете порівняти ціни, часто змінюють ціни залежно від вашої локації. Для того, щоб побачити, наскільки ціни відрізняються, встановіть VPN та проведіть експеримент. Все що вам потрібно зробити під час бронювання — це під’єднати VPN, та почати переглядати ціни в режимі приватного перегляду вашого браузера.

Якщо дешеві квитки не здалося знайти з першої спроби, не здавайтеся, спробуйте пошукати на інших платформах. Як правило, більше шансів заощадити з’являється, якщо:

  • Ваша IP-адреса належить до країни з середнім або низьким рівнем доходу.
  • Для країни, з якої ви підключаєтеся, діють спеціальні знижки. Це може бути пов’язано з періодом свят в певних країнах.

Для того, щоб перевірити, як працює VPN для заощадження грошей, необхідно виконати кілька простих кроків:

  1. Почистити файли cookie.
  2. Під’єднатися до сервера VPN в іншому місті, штаті чи країні.
  3. Відкрити приватне або анонімне вікно веббраузера та почати переглядати пропозиції квитків або готелів.
  4. Повторюйте цей процес, доки не знайдете найкращий.

Варто зазначити, що вам потрібно виконати пару пошуків, щоб знайти знижку на готельні пропозиції з VPN. Для того, щоб порівняти ціни, також виконайте пошук без VPN. Так ви зможете отримати гарантії того, що ви дійсно отримаєте найкращу ціну.

Як за допомогою ClearVPN економити на авіаквитках?

Отже, який сервіс VPN обрати? Їх існує багато, тому обов’язково продивіться переваги кожного та виберіть той, що підходить саме вам.

Ми рекомендуємо користуватися українським сервісом ClearVPN 2. Для того, щоб використовувати його для заощадження коштів на авіаквитках та готелях, вам необхідно:

  1. Перейти на вебсайт ClearVPN та створити обліковий запис. Вказати адресу електронної пошти, створити пароль та обрати план підписки.
  2. Зареєструвавши обліковий запис, ви можете завантажити застосунок ClearVPN на свій пристрій.
  3. Після завантаження та встановлення програми, запустіть її та увійдіть у профіль, використовуючи дані свого облікового запису. Увійшовши в обліковий запис, ви зможете під’єднатися до сервера, розташованого в країні або регіоні з кращими цінами.
  4. Для зміни своєї локації, скористайтесь режимом Зміна країни підлючення. 
    Зміна країни підключення

Таким чином, якщо ви, наприклад, дивитесь літак з Варшави до Осло та знаходите варіанти за 80 євро. Але якщо налаштувати IP-адресу в Румунії, ви можете заощадити та знайти більш дешеві варіанти перельоту, що будуть коштувати вже близька 60 євро. Переключення вашої IP-адреси на країну з нижчими цінами означає, що вам будуть пропонувати ціни як для громадян цієї країни, а також інсують певні знижки та акції для кожного регіону.

Так само можна знайти більш вигідні пропозиції готелей або житла. Якщо порівняти ціни на дві ночі в Барселоні, підключившись до VPN в Німеччині та Малайзії, можна помітили, що для жителей Малайзії пропонують нижчі ціни на ті ж готелі. Різниця в ціні на один з готелей складала 44 євро.

Крім того, бажано перевіряти платформи порівняння готелів як з комп’ютера, так і з мобільного пристрою, оскільки іноді спеціальні знижки розповсюджуються лише на один пристрій. 

Отже, якщо ви шукаєте надійний спосіб заощадити гроші на наступному бронюванні готелю або авіаквитків, пам’ятайте, що ви можете заощадити серйозні гроші, використовуючи VPN.

Чи законно бронювати авіаквитки чи готелі через VPN?

Найчастіше використання VPN-з’єднання є законним майже в усіх країнах, тому ви можете бронювати готелі та авіаквитки через VPN, не побоюючись жодних правових наслідків.

Однак у рідкісних випадках ви можете натрапити на низькі ціни, на які ви насправді не маєте права. Вони можуть бути пов’язані, наприклад, з певним громадянством або місцем проживання. 

Тому, якщо ви натрапили на особливо вигідну пропозицію завдяки VPN, знайдіть час, щоб ознайомитися з усіма умовами бронювання, перш ніж зробити покупку.

Все, що вам потрібно зробити, це обрати надійний сервіс VPN та переконатися, що умови бронювання постачальника не суперечать вашому бронюванню. І тоді під час планування вашої наступної подорожі ніщо не стане на заваді вашої економії. 

Будь на звʼязку Підпишись на наш дайджест, щоб читати корисні поради з кібербезпеки, отримувати найкращі пропозиції та новини від ClearVPN на свою поштову скриньку.

Все, що потрібно знати про VPN 

Чи відчували ви колись, що хтось стежить за кожним вашим кроком в інтернеті? Що ви не самі? Чи знаєте ви, що очікувані збитки від кіберзлочинності у світі за 2023 рік становитимуть понад 8 трильйонів доларів США? Так, усе правильно — трильйонів. Дедалі більше людей працюють удома та щодня користуються інтернетом, і їм треба дбати про конфіденційність. У цьому...

Як отримати безплатний та необмежений VPN

Якщо ви зараз в Україні, то з огляду на війну вам треба мати надійний VPN, щоб захиститися в мережі. Кіберзлочинів і DDoS-атак більшає, тому конфіденційність і безпека стають найважливішим питанням. Особливу увагу варто надати безпечним операціям з коштами. Однак важко знайти українського VPN-провайдера, що надасть надійне шифрування, додаткові функції безпеки й прозору політику без реєстрації,...

Як використовувати VPN для отримання доступу до стримінгових сервісів

Ми часто стикаємося з тим, що найпопулярніші сервіси доступні лише в певних регіонах. Деякі платформи, такі як Netflix, йдуть ще далі та пропонують різний контент залежно від країни. Щоб запобігти тому, що користувачі частіше використовують сервіс VPN, популярні платформи запровадили функції виявлення. Хороша новина полягає в тому, що ви можете обійти їх, якщо знати, як...