Як отримати безплатний та необмежений VPN

Якщо ви зараз в Україні, то з огляду на війну вам треба мати надійний VPN, щоб захиститися в мережі. Кіберзлочинів і DDoS-атак більшає, тому конфіденційність і безпека стають найважливішим питанням. Особливу увагу варто надати безпечним операціям з коштами.

Однак важко знайти українського VPN-провайдера, що надасть надійне шифрування, додаткові функції безпеки й прозору політику без реєстрації, до того ж безплатно або недорого.

Ми знаємо, що багато користувачів не можуть оформити платну підписку, тож розповідаємо, як отримати безплатний VPN для українців.

Як працює VPN

Коли ви користуєтеся Virtual Private Network (VPN), цей сервіс створює зашифроване з’єднання між вашим пристроєм і своїм віддаленим сервером. Отже, весь інтернет-трафік проходить через цей тунель до сервера, а потім — в інтернет. Дані, що повертаються на пристрій, подорожують так само: з інтернету на сервер VPN і на ваш пристрій через зашифроване з’єднання.

Є два типи VPN — корпоративний і споживчий. Перший використовують компанії, щоб безпечно передавати інформацію між офісними локальними мережами. Такий VPN контролює всі кінцеві точки.

Споживчий VPN захищає лише одну кінцеву точку. З такими VPN можна безпечно користуватися соціальними мережами, електронною поштою, онлайн-банкінгом і купувати в інтернет-магазинах.

Чому важливо користуватись VPN

Насамперед розгляньмо, навіщо використовувати VPN-сервіси. Окрім безпеки в кіберпросторі, VPN дає багато інших переваг, які покращують роботу в мережі, а саме:

• гарантує конфіденційність;

• робить безпечнішими публічні вайфай-мережі;

• надає доступ до вебсайтів у подорожах;

• дає змогу вигідніше купувати онлайн;

• допомагає економити на авіаквитках, готелях та оренді автомобілів;

• дає змогу безпечно й швидко завантажувати файли через сервери VPN P2P;

• дає можливість заощаджувати на підписках.

Чи безпечно користуватися VPN

Безпека VPN, як і інших програм чи сервісів, що працюють онлайн, залежить від кількох факторів. У VPN до таких факторів належать:

• тип технології, яку використовує провайдер;

• закони вашої країни.

Протокол VPN — це технологія, на базі якої формується VPN-сервіс. Його використовують, щоб з’єднання з інтернетом було якнайшвидшим і якнайбезпечнішим. Протокол VPN визначає спосіб передавання даних між вашим пристроєм і сервером VPN за стандартами шифрування й протоколами передавання.

Безпека VPN залежить і від законів країни, у якій ви проживаєте, або країни, де розташовані VPN-сервери. Отже, закони певної країни впливатимуть на те, як ви використовуватимете технологію VPN.

Як отримати безплатний український VPN

На сьогодні в Україні існує перелік тимчасово окупованих територій, на яких окупаційна влада намагається запровадити цензуру, обмежити мешканцям регіону доступ до українських і світових джерел інформації та тримати людей у невідомості.  

Але навіть перебуваючи на окупованих територіях, ви можете безперешкодно заходити на українські сайти, які окупанти намагаються блокувати. Мета роботи VPN – перенаправляти інтернет-зʼєднання через сервери в різних точках світу з метою приховати вашу реальну IP-адресу і дозволити вам обійти блокування.

Деякі VPN можуть працювати як розширення у браузері, або ви можете завантажити окрему програму, що дозволить вам користуватися популярними сайтами. Іноді доступ до VPN може бути заблокований, тому може знадобитися окремий VPN для завантаження потрібного вам VPN. 

Ми пропонуємо використовувати сервіс ClearVPN2 від MacPaw, що є безкоштовним для користувачів з України. За допомогою зручної верифікації з Дія.Підписом, ви можете отримати безоплатний доступ до Premium плану ClearVPN 2 незалежно від вашої локації.

Для того, щоб завантажити додаток на мобільний пристрій, вам потрібно:

1. Встановити ClearVPN 2 на iPhone або Android

2. Створити або увійти в свій акаунт.

3. Обрати іконку шестерні у верхньому правому кутку застосунку та нажати “Героям слава! 🇺🇦”.

4. Підписати запит за допомогою Дія.Підпису у застосунку Дія. 

5. Почати користуватися Premium версією безкоштовно.дія підпис

Для завантаження застосунку на комп’ютер:

  1. Встановити ClearVPN2 на свій Mac чи Windows компʼютер
  2. Відкрити застосунок, обрати іконку шестерні у нижньому лівому кутку програми.
  3. Перейти на вкладку “Гуртуємось за Україну 🇺🇦”. 
  4. Обрати Дія.Підпис.
  5. Відкрити застосунок Дія на телефоні та відсканувати QR-код для перевірки.
  6. Підписати запит за допомогою Дія.Підпису у застосунку Дія. 
  7. Почати користуватися Premium версією безкоштовно.

Переваги ClearVPN2 для українців

ClearVPN2 дає низку переваг, які допоможуть обійти обмеження в інтернеті й отримати доступ до всіх потрібних програм і ресурсів. Розгляньмо, як можна використовувати застосунок.

  • Технологія DynamicFlow миттєво аналізує стан мережі, щойно ви під’єдналися. Вона шукає найшвидший неактивний сервер, щоб перегляд був безпечним і швидким.
  • За допомогою VPN можна переглядати контент, обмежений у вашому регіоні або країні, та отримати доступ до Netflix, Amazon Prime, HBO Max, Hulu та інших сервісів.
  • ClearVPN використовує власні спеціальні протоколи разом з IPSec IKEV2 й OpenVPN і забезпечує конфіденційність та анонімність, а також вимикає рекламу, яка може бути шкідливою для вашого пристрою. Коли ви переглядаєте електронну пошту, функція захисту зберігає конфіденційність електронних листів за допомогою безпечних чатів.
  • Застосунок стає швидшим із кожним оновленням. ClearVPN достатньо швидкий, щоб ви комфортно й безпечно переглядали публічні вебсторінки.
  • Застосунок дає змогу користуватися VPN щонайбільше на шести пристроях iOS, Android, MacOS або Windows, а також використовує найкраще шифрування, щоб захищати дані від хакерів.

Сподіваємось, тепер ви краще розумієте, як працює VPN. А якщо ви з України й шукаєте безплатний VPN, то знаєте, що робити. Вибирайте застосунок ClearVPN2 та отримуйте високу швидкість завантаження, можливість розблокувати вебсайти з географічними обмеженнями й безплатний план Premium для українців.

Будь на звʼязку Підпишись на наш дайджест, щоб читати корисні поради з кібербезпеки, отримувати найкращі пропозиції та новини від ClearVPN на свою поштову скриньку.

Все, що потрібно знати про VPN 

Чи відчували ви колись, що хтось стежить за кожним вашим кроком в інтернеті? Що ви не самі? Чи знаєте ви, що очікувані збитки від кіберзлочинності у світі за 2023 рік становитимуть понад 8 трильйонів доларів США? Так, усе правильно — трильйонів. Дедалі більше людей працюють удома та щодня користуються інтернетом, і їм треба дбати про конфіденційність. У цьому...

Як використовувати VPN для отримання доступу до стримінгових сервісів

Ми часто стикаємося з тим, що найпопулярніші сервіси доступні лише в певних регіонах. Деякі платформи, такі як Netflix, йдуть ще далі та пропонують різний контент залежно від країни. Щоб запобігти тому, що користувачі частіше використовують сервіс VPN, популярні платформи запровадили функції виявлення. Хороша новина полягає в тому, що ви можете обійти їх, якщо знати, як...

Як заощадити на авіаквитках та готелях за допомогою VPN

Завдяки численним туристичним вебсайтам забронювати квиток або готель сьогодні дуже легко. І звичайно, коли ми плануємо свою подорож, починаємо з пошуку найдешевшого авіаквитка та вибору готелю. Однак, якщо ви не використовуєте віртуальну приватну мережу (VPN) під час бронювання онлайн, ви не тільки наражаєте себе на небезпеку, але  й також несвідомо підвищуєте ціни. Отже, тарифи на...